O Nas

Gostilna Arzenškov hram že več kot 30 let odpira vrata gostom v prijeten domač ambient, z okusno hrano in prijazno postrežbo.

Želja po gostilni ob glavni cesti, ki pelje skozi Kungoto, pa sega še dlje v preteklost. Tukaj je od leta 1959 na kmetiji, ki je bila zgrajena 1902, živela družina Arzenšek – Ana in Ferdinand, ki sta imela pet otrok, na kmetiji pa je ostal najmlajši, Igor, ki je po njiju ob kmetiji podedoval tudi očetovo neizpolnjeno željo po lastni gostilni. Skupaj z ženo Danico sta se tako kljub učiteljskemu poklicu odločila, da Arzenškov hram postane njuno življenjsko poslanstvo.

Otvoritev gostilne se je odvila v pustnem času leta 1991. Goste je pričakalo 24 sedežev v dveh majhnih sobah in prostor s točilnim pultom. Zaradi izjemnega zanimanja domačinov in drugih obiskovalcev sta Igor in Danica že dve leti po otvoritvi razširila gostilno z dvorano, leta 2005 pa je za še boljše vzdušje poskrbel nov zimski vrt. S tem se je nadgradil družinski gostinski posel, v katerega sta bila vključena tudi sin Matej in hči Maja, ki pa se je kasneje odločila za študij medicine.

Po turbulentnem času v obdobju ekonomske krize je gostilna tudi s pomočjo širših družinskih članov in lovske družine, katere zvesti član je bil Igor vse do konca, uspešno ohranila prepoznavnost po odlični domači hrani in postrežbi. Za raznolike gurmanske želje skrbi požrtvovalna ekipa sodelavcev, medtem ko Matej navdušuje s svojimi rokohitrskimi spretnostmi tudi, ko se v dvorani znajde večja družba na poroki ali obletnici, Danica pa ves čas predstavlja gonilno silo tako pri recepturah kakor tudi pri hortikulturnem okraševanju, ki je bogato že od vsega začetka.

1.1. 2015 je, ob podpori partnerke Tatjane, vodenje gostilne prevzel Matej, ki je s pomočjo evropskih sredstev ob 30. obletnici otvoritve poskrbel za celostno energetsko prenovo objekta. Vizija družine Arzenšek se tako s prepletanjem tradicionalnega s sodobnim plemeniti skozi nove generacije.

Število sedežev

90

KLIMATIZIRANA DVORANA

25

ZUNANJI VRT

35

ZIMSKI VRT

12

MALA SOBA

Parkirni prostori:

Pred gostilno je veliko parkirišče, ki zadostuje za polno zasedenost gostilne.